Personal


Personal

Fjärde väggen har ingen fast ensemblen utan anställer scenkonstnärer inför projekt och på ett- och tvåårskontrakt. Sedan starten har vi haft ett tiotal anställda musikalartister, skådespelare, sångare, musiker, översättare, regissörer och koreografer. Nedan kan du se våra nuvarande anställda.

ssfv

SANNE SKJERVIK, skådespelare & producent

Sanne Skjervik är skådespelare och översättare, född och uppvuxen i Åmål. Hon är utbildad i fysisk teater på East 15 Acting School i London, koreografi vid Gotlands Dansutbildningar och har en master i skådespeleri från Teaterhögskolan i Göteborg.

Under de senaste åren har hon gjort det mesta från barn- och familjeteater, till nyskriven metadramatik och vilda nytolkningar av Ibsen i följetongsformat på Stockholms och Göteborgs fria scener. Med Skapet Scenkonst har hon genom Fjärde väggen skapat tre originalproduktioner för barn och unga. Hon har även översatt musikalen Måndag hela veckan som fick premiär på Wermland Opera 2020. För närvarande är hon anställd i Fjärde väggen som producent och skådespelare.

RIKARD BJÖRK, musikalartist

Redan som tolvåring begick Rikard musikaldebut i Les Misérables på Göteborgsoperan. Han är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har återkommande arbetat hos Fjärde väggen sedan starten 2015 i bland annat Parade 2015 och Les Miserables 2016-2017 på Wermland Opera och uruppsättningen av Så som i himmelen på Oscarsteatern 2018-2020. För närvarande är han anställd i Fjärde väggen både som musikalartist och som översättare av den kommande sverigepremiären av Titanic – The musical.

rbfv
Ksenia

KSENIA TIMOSHENKO, musikalartist & sångare

Ksenia fär utbildad på Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg. 

Hon började sin karriär på Wasa Teater 2013 och under sin utbildning i Göteborg gjorde hon praktik på Göteborgsoperan. Sedan sin examen har hon arbetat på Fjärde väggen på scener som Den Grå Hal i Köpenhamn, Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Svenska Teatern i Helsingfors och Wasa Teater.